teisipäev, 30. oktoober 2012

Kuke ohverdamine

30.10.2012.a.
 
 
Nii, paar päeva jälle nalja tehtud. Kuidagi ise kukub nii välja, ega me ju mingeid plaane ei tee ja viimasel ajal kinnitame iga hommik,et: „täna midagi eriti ei tee, lähme lamame rannas ja loeme raamatut“. Raamatut pole Troim muidugi ikka veel kätte võtnud. Ma olen vähemalt ühe ikka läbi saanud.
Reede õhtul käisime mõnes baaris ja Lucs oli ka kaasas. Ta on ikka täielik hitt. Eriti armastavad teda baaride ja hotellide töötajad. Booze Cruise´i ühele kutile hakkas ta nii meeldima, et ta igakord näppis ja silitas ja paitas, kui Luccast mööda läks ning tõi Luccale ühe tasuta shoti :D Naljakas, kuidas inimesed tulevad ja küsivad, mis ta nimi on ja kui vana ta on :D :D :D Piljardit käisime ka mängimas, sellises kohas, mille nimi on „Why Not Bar“. Väga tabav nimi. Kas tahad õlut? - Why not!, kas mängime piljardit? - Why not!
Laupäeval käisime supermarketis ning ostsime taas igasugu imelikke pakendeid, millel polnud ühtegi inglise keelset sõna peal. Seekord millegi eriti hea peale ei sattunudki. Mingi kahtlane plämps. Aga ostsin koju Dilmah´i teed ning sinna oli Eesti keeles peale kirjutatud koostis jmt :) Hullult kodune tunne tuli peale. Hoopis vastupidist asja sõime aga lõunaks. Sellist gurmeed pole ma üheski rannas enne näinud. Mutid kõnnivad grillide ja suurte jää sisse topitud mereannipottidega ringi ning valmistavad otse rannal koos megaheade kastmetega kandikutele süüa. Troimil polnud muud targemat teha ning ta läks sinna kauplema. Oma 20 min vist rääkis seal, vahepeal käis fotika järel ning siis raha järel ja siis hakati meile koorikloomi ette tooma. No megaideaalne viis nende söömiseks. Oled rannas, bikiinidega, värske mereõhk jne jne jne. Esimese kandiku peal oli kaks väiksemat homaari, kaks päris suurt krabi, kaks krevetti, mingi tigu ja paar karpi. Teise peal eriti suur homaar. Lakkusime sõrmi ja mõmisesime. Eriti hea, et saime seda süüa rannas, kus esiteks saab kaubelda ning üldse on ikka kordades odavam kui restos ning teiseks, kogu see läbu koristati nende poolt ära. Kodus või restoranis oleks meil pool elamist ja ise neid sõrgasid ja kestasid täis olnud ning eks ta pritsib laiali ka. Rannas hüppasime kohe vette ja duši alla ja korras. Troim sai seal ju ise valida, mida ja kui palju ta tahab. Tõstis tooreid ise kandiku peale ja siis küsis jälle hinda ja tingis. No hinnavahe on umbes selline, et restos maksaks üks see kõige suurem homaar 900 000, meie saime need 2 kandikut kokku 150 000 dongiga. Tänu madalhooajale on nad nõus ka rohkem hinda alla laskma. Kujutan ette, et jaanuaris maksavad austraallased ja venelased nende elukate eest kivinäoga 400 – 500 000 dongi rannas. Siin peab ikka väga kalarohke meri olema. Turul käies vahime ka alati, kui PALJU neid erinevaid homaare, krevette, kalmaare, kalu ja kõike muud on. Turul on muidugi palju selliseid tüüpe ka, kellest ei oskaks arvatagi, et neid süüa saab. Iga päev on minu meelest sortiment mõnevõrra erinev ka.
Õhtuks sõime veel krevette :D, kuna me olime neid hommikul turult ostnud.
Nha Trangi kesklinna tänavad on meil juba selged, kuid jalutada nendel on ikka põnev. Igakord satuks nagu millegi uue otsa. Nii siin kui Hanois oleme 2 korda näinud seda, kuidas järsku hakkavad kõik kohalikud sebima ning tänaval olevaid toole ja laudu kiiresti kokku korjama ja kuskile seina äärde kokku tassima. Turistid jäävad lolli näoga seisma ega saa aru, mis nüüd siis juhtus. Paari sekundi pärast sõidab mööda mingi militaarauto, kust vahivad välja Police´i prillidega machod. Auto sõidab mööda ja lauad-toolid pannakse oma vana koha peale tagasi ning elu läheb edasi. See on üks totramaid asju, mis ma näinud olen. Ametlikult siis seaduse järgi tänaval vist restoraniäri ajada ei tohi (haa-haa-haaaaa) ning siis tehakse moepärast mingied selliseid „läbisõitusid“.
Nha Trang kui venelastele väga soodus ja lihtne sihtkoht tahab venelastele muidugi väga meeldida. Nii on siin näiteks kõik tuuripakkujad selliste nimedega, nagu Vova tuurid, Katjuša tuurid, Olegi tuurid jne :) Tegelt oleks ju tore, kui tuled siia ja siin pakuvad päevareise sulle Janek, Ants ja Kristi. Ma ei tea, kas nende omanikud on siis venelased või mitte, aga minu meelest on selline nimi pandud ainult sellepärast, et venepärasem olla, kuna vene keelt seal keegi siiski ei oska. Eile selgus ka, et tegelikult otsivad siin paljud inglise-vene keele tõlki.
Ükspäev istusin pargis ja joonistasin omaette, kui minu juurde tulid kaks armast tüdrukut. Itsitasid ja häbenesid natuke, aga siis võtsid julguse kokku ning küsisid, kas nad tohivad minuga pilti teha. Muidugi nõustusin ja siis nad klõpsisid kordamööda koos minuga mingi 10 pilti. Jube õnnelikud olid pärast ning tänasid mitu korda. No ikka hea, kui saab kellelegi head meelt teha.
Esmaspäeval polnudki ammu nalja teinud. Päev algas täitsa totakalt. Käisime rannas ilusas kohas kohvi joomas ning Troim tellis õlu (tegemist oli pruulikojaga ning jutu järgi teevad seal ise õllesid), kuid see oli soe. Esimese saatis tagasi ja teise jättis pooleldi alles. Maksime hullu summa. No okei. Hakkasime turu poole jalutama ning käisime massaažis. Sellega läks hästi. Ammu pole nii head saanud nii heas ja ilusas keskkonnas. Tüdrukud ei kädistanud ka omavahel nagu tavaliselt.
Jõudsime turule ning mina läksin banaanide üle kauplema. Troim jäi nurga peale kanu, kukkesid ja tibusid vahtima, kes seal suurtes puurides puntras koos on. Vahtis ja vahtis seal ning tal käis mingi kiiks peast läbi. Ta ju kogu aeg räägib, et peaks ühe kuke teistele hoiatuseks maha koksama, kuna see meie naabrite kukk kireb siin iga päev nagu segane. Lõpuks tuli siis võidurõõmsa näoga minu juurde ja ütles, et ostiski kuke, 10 minuti pärast on valmis. Valmis? Noh, et kitkutud ja puhastatud ja nii. Et täna teeme kukesuppi! Ma täiega ohkasin! Et miks ometi? Me pidime sel päeval ju väljas sööma. Ostsin raske südamega siis kapsast, porgandit, brokkolit, maitseaineid ja läksime kukele järgi. Armas noor tüdruk, kes pealegi oli umbes 8.-ndat kuud rase, naeratas, ja ütles, et 2 minutit veel. Seesama õbluke piiga oligi meie lihunik. Tema oli kukel jalgadest haaranud, ta teistpidi tõstnud ja taharuumi viinud. Nii kui kukk tagurpidi keerati, oli ka kiremine lakanud. Kui Troim oleks tahtnud, oleks ta saanud minna protsessi vaatama ka, aga sellest ta õnneks loobus. Niisiis, me ootasime seal a´la Tallegg´i kanafileed aluse peal, kuid toodi hoopis mingi õudus. Kukk oli muidugi kitkutud, aga see oli TERVE KUKK! Läbi kilekoti oli näha, et kukel oli pea, nokk, silmad, jalad, küüned jne. Appi. Mul läks süda pahaks ja jalad muutusid keedumakaroniks. Omaette mõtlesin, et tehku Troim mis tahab, aga mina seda suppi küll ei söö. Troim sai ise ka aru, et on natuke üle mõelnud. Kuidas ta kujutab ette, et ta seda tegema hakkab???? Et lõikab pea otsast ära ja siis jalad jne??? Milline me köök siis välja näeb???? Nüüd oli mõlemal megaimelik olla. Et 15 min tagasi see kukk seal kires ja käis Troimile närvidele ja nüüd on see elutu keha siin kilekoti sees. Kui õudne! Söögiisu ei olnud mitte üks gramm. Klomp tõusis kurku ja ÕNNEKS ütles nüüd Troim, et, „kuule, kingime selle kellelegi ära. Ma ka ei suuda sellest süüa teha“. Huhh, no tõesti, selline tunne, nagu enda lemmikloom oleks sinna pandud. Troim astus esimesse kohvikusse sisse ning kinkis kuke ära. Tundsime mõlemad suuuuuurt kergendust :) Palju parem oli kohe olla. Kukest oli muidugi kahju, aga ju siis oli vaja see ohverdus teha. Natuke nalja ikka, kuigi jõhker on mõelda, et Troim nüüd nalja pärast lasi kuke maha tappa. Samas, kanaliha söövad enamik eestlasi, ning nii värsket liha sellise hinnaga ei saa Eestis kuskilt. Igatahes, nüüd oli siis see asi ka tehtud. Check! (Peaasi, et palgamõrva eest kinni ei pandaks). Selle kohviku töötajad, kellele me kuke andsime, arvasid küll vist, et valged on keset päeva peast totaalselt soojaks läinud. Pool tundi tagasi jõime selles kohvikus ühe õlle ja siis astuvad värskelt tapetud kukega sisse, et „palun, tehke sellest endale süüa!“.
Meel oli ikka natuke mõru ning ise süüa ei tahtnud kohe üldse teha. Käisime hoopis Saksa restoranis hapukapsast söömas ja Itaalia restoranis pizzat söömas. No sellega läks väga hästi.
Vahepeal viisime mu jalaketi parandusse. Vastuvõtja-omanik oli suur vene mees Dmitri, kes rääkis ka kohalikku keelt. Jalaketist tehti mingi õudus muidugi, aga Troim lubas selle kunagi ise ilusaks tagasi teha. No kanda saab, aga ma olen väga pettunud siinses kvaliteedis. Mingi totaalne soperdis tehti keti lukuga. Troimil oli hommikuni sitamaitse suus, tema ei julgeks sellist tööd mitte ühelegi kliendile üle anda.
Täna hommikul käisime kokanduskursustel, aga sellest järgmine kord!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar